Хвиля попереджень у мережі
В інтернеті поширюються масові застереження для користувачів Telegram. Ідеться про ризик втратити акаунт, якщо лише один раз натиснути на певне небезпечне посилання.
Як діє загроза
Нібито після переходу за таким лінком від імені користувача автоматично надсилається заздалегідь підготовлене повідомлення. Це може призвести до того, що акаунт буде заморожено назавжди.
Правила безпеки
Важливо розуміти: якщо в особистому повідомленні, чаті чи групі вам надсилають щось підозріле, не переходьте за жодними незнайомими посиланнями. Також не пересилайте їх нікому.
Маскування загрози
Посилання на скріншоті наведено лише як приклад. Домен може відрізнятися, а гіперпосилання можуть маскуватися під кнопки, наприклад, з голосуваннями за конкурси чи петиції.
Коментарі
До цієї новини ще немає коментарів. Будьте першим!